Domov Novice PETEK 29.12. OB 18.00 // KONCERT: DITKA V KAMNICI

PETEK 29.12. OB 18.00 // KONCERT: DITKA V KAMNICI

KONCERT DITKE

od: Urednik

Za nepozaben zaključek decembra, bo v Kamnici poskrbela DITKA.

Njen koncert pripravljamo v petek 29.12 ob 18h v Kulturnem domu Kamnica – velika dvorana.

CENA VSTOPNICE JE 5€ in zajema tako vstopnino na predstavo kot ČAJ ali KUHANO VINO v babičini kuhinji.
Ves dobiček od predstave gre Društvu Kamnica za izvedbo prireditev Pravljična Kamnica.

Ditka- foto Nika Hoelcl

DITKA TRIO »MED NAMA JE ANGEL«

koncert uglasbene poezije

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke, ki se je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj uveljavila z uglasbitvami poezije priznanih slovenskih pesnikov.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2022 izdala štiri albume z uglasbeno poezijo. Rdeča nit vsem je ljubezen, prvim trem pa tudi beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov. Njen aktualni album ima naslov »Med nama je angel«.  Le-ta na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu prevladuje ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružijo pa se ji ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

Ditka- foto Nika Hoelcl

Na intimnem koncertu bo Ditka ob spremljavi Gorazda Čepina na klaviaturah in spremljevalnem vokalu in Jana Lužnika na električni kitari in spremljevalnem vokalu odigrala izbrane pesmi z vseh omenjenih albumov. V ospredju bo predstavitev glasbe z Ditkinega zadnjega albuma »Med nama je angel«. Poleg novih uglasbitev poezije pa bodo na koncertu zazvenele tudi že dobro poznane uspešnice kot so Ne bodi kot drugi, Dober dan življenje, Naša pesem, posebej za praznični decembrski koncert pa tudi čisto sveža avtorska skladba »Božič prihaja«.

Sporočilna besedila in nežna glasba, na koncertu s pomenljivim naslovom »Med nama je angel«, bodo v srca ljudi vnesla toplino in zavest, da so sanje večne.

 

 

Vstopnice so na voljo od 11.12 dalje v Kavarni Art.

Sorodni prispevki