Domov Novice SIMON HAUPTMAN: IMAMO EKIPO KI ZMORE VSE

SIMON HAUPTMAN: IMAMO EKIPO KI ZMORE VSE

od: Urednik

Sem Simon Hauptman, star sem 40 let. Moj oče in moja mama sta rojena v Kamnici (natančneje na Urbanu), zato zase v šali rad povem, da sem eden redkih čistokrvnih Kamničanov.

Z ženo Natašo, ki je učiteljica na OŠ Kamnica, sva ponosna starša treh čudovitih otrok. Skupaj sva lastnika podjetja Pametna agencija, d. o. o, ter izjemno ponosna, da je podjetje v zadnjih letih postalo eno največjih zaposlovalcev v Kamnici (trenutno zaposlujemo 14 ljudi). Dajemo priložn

ost za delo za dobro plačilo številnim krajanom. Pri nas imajo namreč domačini zmeraj prednost.

V krajevni skupnosti sem aktiven že 12 let, od tega sem bil 3 leta predsednik odbora za koordinacijo društev, 5 let pa predsednik sveta KS Kamnica. Vodilo mojega delovanja v kraju je bilo zmeraj s poudarkom na povezovanju ljudi. Kamnica se širi z veliko hitrostjo in se nevede deli na stare prebivalce in priseljence, saj se oboji v tempu, ki ga narekuje naš vsakdanjik, preprosto nimajo priložnosti srečevati in spoznavati. Kamničani tako postajamo vse bolj odtujeni in med seboj neznanci. Tukaj vidim glavno nalogo novega mandata KS Kamnica, ki mora biti povezovalno naravnan. Kamnica potrebuje kakovostne prireditve na področju kulture, izobraževanja, športa in zabave. Potrebujemo likovne razstave in delavnice, literarna druženja, plesne večere, amaterske in profesionalne komedije, lutkovne predstave, veselice, kulturne dogodke in druge, a nič od tega se ne zgodi samo. Za vsako od teh prireditev je potreben nekdo, ki jo zmore in zna izpeljati. Ekipa, pri kateri sem ponosen del na lokalnih volitvah 2022, je sestavljena iz posameznikov, ki bodo v kraj vse to pripeljali. Naredili bomo velik krajevni praznik, obudili bomo kuhanje kamniškega lonca, podeljevanje nagrade srce Kamnice, družili se bomo ob postavitvah velikih mlajev, otrokom bomo omogočili brezplačne lutkovne predstave, v Kamnici bodo ponovno gostovali najboljši komiki Slovenije, otrokom bomo pripravili pustovanje, obisk Božička, adventne in velikonočne delavnice.

Seveda se zavedamo, da nas veliki izzivi in naloge čakajo tudi na področju komunale, pokopališča in kulturnega doma. Iskreno je treba povedati, da je prav vsaka krajevna skupnost tukaj odvisna od župana občine Maribor in njegovega posluha, a hkrati še kako dobro vemo in trdno verjamemo, da noben župan ne bo odslovil ekipe, ki mu bo na mizo dala dobre in kakovostno pripravljene projekte. Teh imamo na pretek. Če bomo dobili vaš mandat za vodenje kraja, bomo kraj postavili tja, kjer je pred kratkim že bil. Daleč pred vse krajevne skupnosti in mestne četrti. Kamnica mora ponovno postati vzor vsem krajevnim skupnostim in mestnim četrtem, naše vodstvo pa mora argumentirano, a hkrati izjemno hrabro nastopati v odnosu do mestne oblasti. Tukaj vidimo izjemno priložnost tudi v povezovanju s sosednjo KS Bresternica, saj lahko s skupnim nastopom delujemo še veliko odločnejše.

Izjemno sem ponosen, da smo zbrali ekipo ljudi, ki predstavlja prav vsakega krajana in krajanko in vsako območje v Kamnici. Smo ekipa z izkušnjami, obogatena z izjemnimi mladimi ljudmi, ki so prihodnost tega kraja. V Larisi, Anji, Simoni in Žigu vidim izjemen potencial in zagnanost, ki bo gnala naprej dogajanje v kraju. Že zdaj so to mladi ljudje, ki vodijo uspešna podjetja in vseskozi delujejo družbeno odgovorno ter v dobro Kamnice.

Janko Heričko in Franc Ramot sta krajana, ki si lastita ogromne zasluge za to, da imamo v Kamnici nov kulturni dom, nov vrtec, prav tako tudi, da je bila zgrajena nova cesta v Rošpoh, in da je naša čudovita Kamnica postala veliko boljša na številnih področjih, zato verjamem, da lahko skupaj z vsem znanjem in izkušnjami ponovno povežemo kraj, krajane in krajanke.

Da gre za res dobro ekipo z veliko potenciala, pa zagotovo pove tudi dejstvo, da je naš projekt s svojim imenom in priimkom ter seveda tudi nasveti, znanjem in kapitalom podprl tudi eden najuspešnejših podjetnikov v Sloveniji, lastnik podjetja Lunos – gospod Milan Kuster. Znanje in izkušnje, ki jih premore, so neprecenljive in hkrati velika prednost, ki jo imamo pred vsemi drugimi.

Vabim vas, da naše ideje za boljšo prihodnost Kamnice in bolj kakovostno in prijaznejše sobivanje v kmalu ponovno najlepši vasi podprete na letošnjih volitvah. Svoj prosti čas, znanje in srce bomo namenili lepši prihodnosti vseh nas.

Skupaj zmoremo vse! Povežimo Kamnico.

Sorodni prispevki