Domov Svet KS Kamnica

Svet KS Kamnica

od: admin

Anja Ofič

Sem Anja Ofič, preprosto kmečko dekle, ki se po službi ukvarja z gostinstvom in kmetijstvom. Živim na Bresterniškem vrhu, ki tudi spada pod Kamnico, kar marsikdo pozablja. Sem lastnica in vodim okrepčevalnico Panorama, ki jo širim še na druge dejavnosti, kot so prenočišča/apartmaji, turistična kmetija in glamping. Vedno sem vesela in pripravljena na nove izzive. Veliko mi pomenijo dobri odnosi med ljudmi, zato upam, da se vzpostavijo tudi v našem kraju.
Želim si več druženja med krajani, zato bi predlagala več kulturnih in športnih prireditev ter veselic.
Za sodelovanje na lokalnih volitvah za Krajevno skupnost Kamnica sem se odločila, ker vem, da je Kamnica sposobna nuditi več, kot sedaj.
Naša Kamnica je lep kraj blizu mesta ampak še vseeno toliko oddaljena, da imamo krajani svoj mir in življenje brez gneče. V Kamnici je veliko kmetij in gostiln, ki jih je treba oživeti za povezovanje kraja, krajanov in kmečke mladine. Težava je, da marsikje ni optičnega omrežja, imamo veliko prenove potrebnih cest, zato je marsikateremu krajanu težko priti do doma, sploh v zimskem času. Pot do doma nikomur ne bi smela predstavljati težav, saj živimo v času kjer bi moral imeti vsak krajan urejen dostop do doma z avtom v vseh letnih časih. To je pomembno zato, da so ceste urejene tudi za intervencijska vozila.
Nihče ne sme biti zapostavljen in veseli bomo, da nam krajani sami poveste kaj vas moti v našem kraju in kaj bi radi spremenili, da se bomo lahko hitreje temu posvetili in rešili zadevo ter enakomerno razvijali naš kraj.
Ekipa Povežimo Kamnico se zavzema prav za to, zato verjamem, da je sposobna uresničiti cilje.

Irena Jošt

Kmalu vam pripravimo predstavitev

Sebastijan Jaušovec

Kmalu vam pripravimo predstavitev.

Larisa Gostenčnik

Sem Larisa Gostenčnik, mamica treh otrok, po izobrazbi magistrica matematike. Trenutno delam kot aktuar na področju življenjskih zavarovanj v Zavarovalnici Sava.

Za sodelovanje na lokalnih volitvah za Krajevno skupnost Kamnica sem se odločila, ker si želim sodelovati pri razvoju Kamnice in biti del ekipe, ki bo Kamnico popeljala na mesto najlepše in najuspešnejše vasi v Sloveniji.

Kamnica je čudovita vas, ki se je tekom let zelo razširila. Imamo ogromno mladih družin in otrok, katerim je potrebno ponuditi tudi ustrezni kulturni program. V kraju pogrešamo ustvarjalne delavnice za otroke, lutkovne predstave, komedije, računalniške delavnice, plesne večere ali bralne krožke. Na tem področju bi rada aktivno sodelovala in se trudila skrbeti za povezovanje krajanov in organiziranje ustreznih dogodkov in prireditev.

Ponosna sem, da sem na prihajajočih volitvah del ekipe »Povežimo Kamnico«. Ta ekipa se rada spoprijema z izzivi, je sposobna in trdno odločena, da dela v dobro Kamnice in njenih krajanov.

Simon Hauptman

SIMON_-26

Sem Simon Hauptman, star sem 40 let. Moj oče in moja mama sta rojena v Kamnici (še bolj natančno na Urbanu), tako da zase v hecu rad povem, da sem eden redkih čistokrvnih Kamničanov. Z ženo Natašo, ki je PRAV TAKO rojena Kamničanka in sedaj učiteljica v OŠ Kamnica sva ponosna starša treh čudovitih otrok. Skupaj sva tudi lastnika podjetja Pametna agencija d.o.o, ter izjemno ponosna, da je podjetje v zadnjih letih postalo eden največjih zaposlovalcev v Kamnici (trenutno zaposlujemo 14 ljudi) ter da dajemo priložnost za delo številnim krajanom. Pri nas imajo domačini namreč zmeraj prednost.

V krajevni skupnosti sem aktiven že 12 let, od tega sem bil 3 leta predsednik odbora za koordinacijo društev, 5 let pa predsednik sveta KS Kamnica. Vodilo mojega delovanja v kraju je bilo zmeraj s poudarkom na povezovanju ljudi. Kamnica se širi z veliko hitrostjo in se nevede deli na stare prebivalce in priseljence, saj se oboji v tempu ki ga narekuje naš vsakdanjik preprosto nimajo priložnosti srečevati in spoznavati. Kamničani tako postajamo vse bolj odtujeni in neznanci. Tukaj vidim glavno nalogo novega mandata KS Kamnica, ki mora biti povezovalno naravna. Kamnica potrebuje kvalitetne prireditve na področju kulture, izobraževanja, športa in zabave. Potrebujemo likovne razstave in delavnice, literarna druženja, plesne večere, amaterske in profesionalne komedije, lutkovne predstave, veselice, kulturne dogodke in še bi lahko našteval. A nič od tega se ne zgodi samo. Za vsako od teh prireditev potrebuješ nekoga, ki jo zmore in zna izpeljati. Ekipa, katere ponosen del sem na lokalnih volitvah 2022, je sestavljena iz posameznikov, ki bodo v kraj vse to pripeljali. Naredili bomo velik krajevni praznik, obudili bomo kuhanje kamniškega lonca, obudili bomo podeljevanje nagrade srce Kamnice, družili se bomo ob postavitvah velikih mlajev, otrokom bomo omogočili brezplačne lutkovne predstave, v Kamnici bodo ponovno gostovali najboljši komiki Slovenije, otrokom bomo pripravili pustovanje, obisk Božička, adventne in velikonočne delavnice.

Seveda se zavedamo, da nas veliki izzivi in naloge čakajo tudi na področju komunale, pokopališča in kulturnega doma. Iskreno je potrebno povedati, da je prav vsaka krajevna skupnost tukaj odvisna od župana občine Maribor in njegovega posluha, a hkrati še kako dobro vemo in trdno verjamemo da noben župan ne bo odslovil ekipe, ki mu bo na mizo dala dobre in kvalitetno pripravljene projekte. In teh imamo na pretek. Če bomo dobili vaš mandat za vodenje kraja, bomo kraj postavili tja kjer je pred kratkim že bil. Daleč pred vse krajevne skupnosti in mestne četrti. Kamnica mora ponovno postavi vzor vsem krajevnim skupnostim in mestnim četrtem, naše vodstvo pa mora argumentirano a hkrati izjemno hrabro nastopati v odnosu do mestne oblasti. Tukaj vidimo izjemno priložnost tudi v povezovanju s sosednjo KS Bresternica, saj lahko s skupnim nastopom delujemo še veliko odločnejše.

Izjemno sem ponosen, da smo zbrali ekipo ljudi ki predstavlja prav vsakega krajana in vsako območje v Kamnici. Smo ekipa z izkušnjami, obogatena z izjemnimi mladimi ljudmi, ki so prihodnost tega kraja. V Larisi, Anji, Simoni in Žigi vidim izjemen potencial in zagnanost, ki bo gnala naprej dogajanje v kraju ter in ki lahko kaj kmalu prevzame vodenje kraja v svoje roke. Že sedaj so to mladi ljudje, ki vodijo uspešna podjetja in vseskozi delujejo družbeno odgovorno ter v dobro Kamnice.

Janko Heričko in Franc Ramot sta krajana, ki si lastita ogromne zasluge za to, da imamo v Kamnici nov kulturni dom, da imamo v Kamnici nov vrtec, da je bila izgrajena nova cesta v Rošpoh, ter da je naša čudovita vas postala veliko boljša na številnih področjih, zato verjamem, da lahko skupaj z vsem znanjem in izkušnjami ponovno povežemo kraj in krajane.

Da gre za res dobro ekipo z veliko potenciala, pa zagotovo pove tudi dejstvo, da je naš projekt s svojim imenom in priimkom, ter seveda tudi nasveti, znanjem in kapitalom podprl tudi eden najuspešnejših podjetnikov v Sloveniji, lastnik podjetja Lunos – gospod Milan Kuster. Znanje in izkušnje, ki jih premore so neprecenljive in hkrati velika prednost, ki jo imamo pred vsemi ostalimi. V čast in ponos mi je, da mu lahko rečem tudi poslovni mentor in prijatelj.

Vabim vas, da naše ideje za boljšo prihodnost Kamnice, ter kvalitetnejše in prijaznejše sobivanje v kmalu ponovno najlepši vasi podprete na letošnjih volitvah. Svoj prosti čas, znanje in srce bomo namenili lepši prihodnosti vseh nas.

Skupaj zmoremo vse! Povežimo Kamnico.

Franc Movrin

Kmalu vam pripravimo predstavitev.

Janko Heričko

foto_janko

Sem Janko Heričko del ekipe POVEŽIMO KAMNICO ter kandidat na lokalnih volitvah za svet KS Kamnica. Moja življenjska pot je ves čas povezana s Kamnico – obiskoval sem osnovno šolo  nadaljeval šolanje in študij v Mariboru ter si ustvaril dom in družino. Sem ponosen oče sina Matije in hčere Valentine ter v zadnjem času neizmerno uživam v družbi vnukinj in vnuka. Ves čas mi je v močno oporo in pomoč pri mojih odločitvah soproga Anica za kar sem ji hvaležen.

Gradbeništvo je bila moja poklicna izbira in z veseljem sem opravljal delo v vlogi pomočnika pa kasneje kot vodja gradbišča na številnih objektih. Pridobljena operativna znanja in izkušnje so mi omogočila, da sem napredoval v vodjo projektov. Tako sem sodeloval pri projektih, ki  zaznamujejo mesto Maribor posebej pa sem ponosen na projekt, ki smo ga izvedli v Kamnici – Poslovno stanovanjski objekt.

Kasneje sem izkušnje in  življenjsko modrost nabiral kot vodja AOP oddelka, direktor Tržnic Maribor, vodja investicije pri izgradnji/dokončanju Doma pod Gorco. V zadnjem desetletju pa uspešno vodim družinsko podjetje.

Ves čas sem aktivno sodeloval v kraju (član sveta OŠ Kamnica),  pridružil sem se društvom, ki delujejo na področju Krajevne skupnosti Kamnice (TD Kamnica, ŠD Urban, KD Kolping,  Šahovsko društvo) trenutno pa opravljam funkcijo predsednika društva upokojencev Kamnica – Bresternica – Gaj. Bil sem tudi predsednik KS Kamnice in v tem obdobju smo izpeljali pomembne projekte kot so vrtec, Kulturni dom Kamnica, rekonstrukcija ceste Kamnica – Kungota, dovozna pot in parkirišča do OŠ Kamnica, podporni zid ter parkirišča ob pokopališču …… Pisala se je zgodba o uspehu, ki se je nadaljevala tudi pod vodstvom g. Simona Hauptmana.

Kamnico »nosim v srcu« in ker kot krajan opažam, da je v zadnjih letih trend razvoja kraja močno upadel, ni prave prodornosti, vključevanja uspešnih krajanov, izgubil se je ekipni duh, več ali manj je zamrlo družabno in kulturno življenje, sem se odločil, da se na lokalnih volitvah pridružim ekipi POVEŽIMO KAMNICO in s tem ponudim moje bogate izkušnje in delovno vnemo za dobro kraja. Vem, da skupaj znamo in zmoremo izpeljati prepotrebne projekte tudi s finančno pomočjo izven Mestne občine Maribor (evropska sredstva). Zagotovo bomo vložili maksimalne napore za izboljšanje stanje na področju cest  in kanalizacije, za razvoj infrastrukture ter zagotovitev osnovnih življenjskih pogojev. Želimo si povezati društva in s tem »prebuditi«  kulturno in družabno življenje v kraju – kar posledično pomeni »vrnitev« kulturnega doma Kamnici. Kulturni dom Kamnica je bil zgrajen ter delno sofinanciran z evropskimi sredstvi izključno za potrebe in dobrobit krajank in krajanov Kamnice.

Izjemno sem vesel in spoštujem odločitev evropskega poslanca g. Francija Bogoviča, da podpre mojo kandidaturo in tudi ekipo POVEŽIMO KAMNICO na lokalnih volitvah – iskrena hvala. Podporo si lahko ogledate na naslednji povezavi. https://www.youtube.com/watch?v=JtlqtPfIWIE

Prav je, da o prihodnosti kraja odločite vi krajani, zato pojdite na volišče!