Domov Novice IZLET V ISTRO

IZLET V ISTRO

V ORGANIZACIJI KS KAMNICA IN DRUŠTEV

od: Urednik

VABIMO VAS NA IZLET KULINARIČNIH DOŽIVETIJ V ISTRO, 9. in 10. september 2023
Odhod bo 9. 9. 2023, ob 7.00, iz avtobusne postaje pri pošti Kamnica. S prevoznikom Lešnik se bomo zapeljali po avtocesti v smeri Ljubljana in naredili prvi postanek za kavico na Trojanah. Pot bomo nadaljevali proti Primorski, kjer se bomo pri Črnem kalu odcepili v notranjost slovenske Istre.

Predvidoma ob 11.00 imamo v vasici Hrastovlje ogled romanske cerkvice sv. Trojice. Cerkev ima obzidje in je najbolj bogata cerkev s freskami v Sloveniji, znamenita pa je freska Mrtvaški ples. V neposredni bližini se nahaja gostilna Švab in tukaj se bodo začele kulinarične dobrote Istre, zato nas bo tam ob 12.00 čakal istrski krožnik (fuži, njoki, tartufi, divjačina, ombolo, itd.).


Pot bomo nadaljevali preko Gračišča in Sočerge na hrvaško stran, mimo Buzeta, v osrčje Istre. Najmanjše mesto na svetu Hum, se omenja že v 11. in 12. st. Sprehodili se bomo po kamnitih uličicah, lahko kupili kak spominek ali pa poskusili njihovo specialiteto žganje iz bele omele, ki ji domačini pravijo biska.

Pozno popoldne bomo prispeli do morja in se nastanili v apartmajih SUNNY RESORT LANTERNA. Nekaj časa bo za osvežitev, nato bo sledila večerja v Taru, v gostilni MADALU, kjer nas bodo domačini razvajali z ribjimi specialitetami. Za dobro vzdušje bo poskrbljeno z živo glasbo in obeta se nam prava istrska »fešta«.

Drugo jutro, 10. 9. ob 8.00, bomo začeli z obilnim zajtrkom tik ob morju. Ob 9.30 se bomo odpravili novim doživetjem naproti. V okolici Vižinade se nahaja Vinarija ROSSI. Očaral vas bo prekrasen in vzorno urejen ambient, čudovito dvorišče s staro oljko in murvo ter prijazni vinarji. Družina Rossi obdeluje 18 ha vinogradov. Degustirali bomo tri vzorce vina in en destilat, pa še obliznili prste ob pršutu, sirčku in domačem olivnem olju.

Do kosila nam bo ostala še kaka urica časa, zato si bomo v Santa Marini ogledali gojišče školjk, za pogumne bo tudi čas za skok v morje ali pa si bomo privoščili kavico v senci prijetne gostilne.

Ob 14.00 imamo naročeno kosilo v Vabrigi, v gostilni Pirat. Tukaj bo zadišalo z žara in tako bo pot domov prijetnejša.
V Kamnico bomo predvidoma prispeli v zgodnjih večernih urah.
Cena izleta znaša po osebi 160,00 EUR in vključuje avtobusno vožnjo, vstopnino v cerkev, nočitev z zajtrkom, turistično takso, 2 krat kosilo, večerjo in degustacijo.
Za prvi dan izleta priporočamo športno obutev.
Nosilec organizacije izleta je Društvo Kamnica v sodelovanju z ostalimi društvi v kraju in KS Kamnica.
Rok prijave je petek, 25. 8. 2023, oz. do zasedenosti prostih mest na avtobusu.

Potniki potrebujejo veljaven osebni dokument.
V kolikor ima kdo prehranske posebnosti, naj ob prijavi to navede (vegetarijanec, ne je rib, itd.).

Prijave sprejemamo v:
Kavarni Art – Kulturni dom in
Okrepčevalnici Hram – Jože Rajšp
OB PRIJAVI SE PLAČA 50 EUR AKONTACIJE.

PRIJAZNO VABLJENI!

Sorodni prispevki