Domov Novice Povežimo Kamnico

Povežimo Kamnico

od: admin

Spoštovani sokrajanke in sokrajani, drage Kamničanke in Kamničani, prebivalci Rošpoha, Mediča, Urbana, Vinarja, Elektrarniškega naselja, Griča, Lucijinega brega in centra Kamnice. Prijatelji in prijateljice.
Bil sem prepričan, da sem to zgodbo pred štirimi leti pustil za seboj in da je več ne bom odpiral. Ampak zarečenega kruha se največ poje in duša ter srce mi ne data miru, če tega ne bom storil.
Zadnja 4 leta sem stopil na stran in pustil drugim (kot svetnik KS Kamnica sem se oglašal zelo redko, le takrat ko so res delali v škodo kraja) da vodijo KS Kamnica, saj so konec koncev dobili mandat sveta KS, pa čeprav smo jaz in moja lista dobili daleč največ glasov, altualni predsednik in podpredsednika pa najmanj od vseh izvoljenih. Politika in osebne zamere so pač naredili svoje. Svetniki so takrat odločili izbrati drugo predsedniško ekipo. Kmalu so spoznali, da je bila to napaka in so želeli spremembo, ampak žal prepozno.
Kamnica pa je v teh 4 letih stagnirala in izgubljala. Kraj v teh 4 letih ni imel vodje, ni imel hrbtenice, ni imel nikogar ki bi se upal postaviti nasproti vodilnim na MOM in se postaviti za naš kraj. Izgubili smo avtonomnost nad upravljanjem kulturnega doma (za katerega smo pred 7 leti zbirali podpise), izgubili smo veliko večino finančnega načrta, predvsem pa smo izgubili hrbtenico, kamniški kleni duh in upornost, ter vztrajnost.
PRIHAJA ČAS, KO MOREMO KAMNICI TO POVRNITI! KRAJANI IN KRAJ SI TO ZASLUŽIMO!
Pred nami so jesenske lokalne volitve. Volitve, kjer je (po mojem mnenju) potrebno ponovno pognati Kamnico in jo umestiti na vrh vseh lestvic krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Gre za velik in težek projekt, ki ga ne zmore noben posameznik. Zato sem se, po številnih pogovorih in razmisleku odločil, da ponudim svoje znanje, povezovalno moč in ljubezen do Kamnice, da se združimo, zberemo in sestavimo ekipo, ki bo Kamnico peljala v boljšo prihodnost. Iščemo posameznice in posameznike, ki bi bili pripravljeni svoj čas, znanje in konec koncev svoje ime ponuditi v dobro kraja. Ne iščemo le kandidatov, ki bi želeli kandidirati na volitvah, pač pa iščemo tudi ljudi, ki bodo po končanih volitvah bili pripravljeni sodelovati na prireditvah in dogodkih v kraju, dajati svoje ideje, posvečati kraju svoj prosti čas.
V prihodnjih 4 letih moremo in zmoremo:
– urediti je potrebno sam center kraja (stara krajevna skupnost, Vogrin, Paveršič, rondo pri trgovini, okolica spomenika NOB….),
– zagotoviti je potrebno večja finančna vlaganje v ceste v Kamnici. Tako kategorizirane kot ne-kategorizirane,
– zagotoviti je potrebno prenovo igrišč pri osnovni šoli Kamnica,
– zagotoviti je potrebno nadaljevanje izgradnje kanalizacije in vodovodnega omrežja
– v kraj je potrebno vrniti življenje (veselice, komedije, lutkovne predstave, športne dogodke,…),
– v kraju je potrebno delati na oživitvi turizma na osi konjeniški klub – Mariborski otok – Medič – Urban, s poudarkom na vinu in lokalno pridelani zdravi hrani,
– v delovanje kraja je potrebno vključiti prebivalce kamnice in njihove ideje.
SKUPAJ BOMO NAREDILI KAMNICO SPET NAJLEPŠO VAS!
Če se najdeš v opisu, te vabim da se nam pridružiš.

Sorodni prispevki