Domov Novice Kolesarski pas v Kamnici je v nasprotju z zakoni in smrtno nevaren

Kolesarski pas v Kamnici je v nasprotju z zakoni in smrtno nevaren

od: Urednik

Verjetno nas ni malo, ki smo debelo pogledali, ko smo pred kratkim po vsej vasi videli z rdečo linijo narisane kolesarske pasove. Poudarjam, ne gre za kolesarske poti, ki morajo biti po zakonu ločene od ceste, pač pa zato, da nas je nekdo peljal žejne čez vodo in po naših luknjastih cestah narisal kolesarske pasove. Pa OK, bi že preživeli in razumeli, če pa ga ne bi ne enem odseku konkretno udarili mimo.

Govorim o odseku TRGOVINA MOJCA – GLAVNO KRIŽIŠČE PRI ZGORNJEM VHODU NA POKOPALIŠČE, kjer pot pelje v enosmerno ulico v nasprotno smer in se hkrati dotika modre parkirne cone. Seveda prav vsak že na daleč vidi, da vse ni OK, če se spustimo v drobovje te smrtno nevarne rešitve, pa kaj hitro postane jasno, da zadeva ni v skladu z zakoni.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV13447

Kot s svojem 14. členu govori Pravilnik o kolesarskih površinah (5. odstavek):Varovalni odmik kolesarskega pasu od pasu za vzdolžno parkiranje mora biti najmanj 0,75 m, za parkirno nišo s poševnim ali pravokotnim parkiranjem pa 1,10 m.

V Kamnici je kolesarski pas neposredno povezan z parkirišči, hkrati pa speljan v enosmerno ulico. Torej v nasprotju z vsemi pravili.

Problem in vprašanja smo takoj naslovili na KS Kamnica in na MOM, na odgovore odgovornih pa še čakamo. Naša predstavnika na KS Kamnica, predsednik Sebastijan Jaušovec in predsednik odbora za komunalo gospod Ljubo Hrastnik pa pravil verjetno niti prebrala nista, saj gre za še enega v vrsti nepremišljenih predvolilnih bombončkov. Na žalost krajanov tokrat smrtno nevarnega.
Kandidati liste POVEŽIMO KAMNICO, vam dajemo besedo, da bomo takoj ko dobimo mandat za vodenje krajevne skupne Kamnica, od pristojnih zahtevali in vztrajali da se nevarni odseki TAKOJ ODSTRANIJO in prilagodijo tako, da bodo varni za vse udeležence v prometu! POVEŽIMO KAMNICO!

Sorodni prispevki