Domov Novice Žiga Hojnik: “Kamnica potrebuje bolj enakomeren razvoj”

Žiga Hojnik: “Kamnica potrebuje bolj enakomeren razvoj”

Predstavitev kandidata liste POVEŽIMO KAMNICO

od: Urednik

Moje ime je Žiga Hojnik, sem direktor ter solastnik uspešnega in rastočega podjetja Bonopax d.o.o. Podjetje Bonopax je lastnik in nosilec blagovne znamke »Hojnik Maribor« & »Hojnik Celje«, ukvarjamo pa se s prodajo in servisom vrtnih strojev; največ vrtnih traktorjev, zero turnov in ostalih sedežnih kosilnic Stiga in Cub Cedet v Mariboru in Celju. Veliko krajanov nas pozna, saj smo dolga leta poslovali na lokaciji v Rošpohu, kjer smo imeli trgovino in servis vrtnih strojev in traktorjev ter bar, že od leta 1988.

Za kandidaturo na lokalnih volitvah za Krajevno skupnost Kamnica sem se odločil, saj sem trdnega prepričanja, da je Kamnica zmožna in sposobna veliko več, kot nudi sedaj. Krajevna skupnost niso samo projekti vzdrževanja cest in politike odpadkov, mora biti tudi ključ do povezovanja kraja ter krajanov, k čemur pa lahko doprinesejo samo številni dogodki, tako kulturni kot zabavni.
Kamnica je izjemen kraj; je dovolj blizu velikega mesta, kjer najdemo prav vse, kar potrebujemo ter hkrati dovolj daleč od gneče, kar krajanom nudi mirno in izjemno kvalitetno življenje.
Sam prihajam iz Rošpoha, ki je bil do sedaj konstantno zapostavljen pri razvoju, tako imamo pri nas relativno veliko nerazvitih in nedodelanih lokalnih cest, nimamo optičnega omrežja in še marsičesa, kar bi znotraj spoštovanega in razvitega kraja pričakovali za samoumevno.
Vsekakor se bom, če bom dobil to priložnost in čast, zavzemal za enakomerno razvitje vseh regij našega prečudovitega kraja. Po mojem osebnem mnenju, bi morali vključiti krajane vseh regij našega kraja, da lahko dajejo tudi sami kvalitetne predloge za izboljšanje njihove regije ter kraja kot celote. Vsekakor pa je absolutno potrebno oživeti dogajanje v kraju, kar je bilo v zadnjem obdobju precej zapostavljeno, tukaj imam v mislih obuditev krajevnega praznika s prireditvami, kamniški lonec, predlagal bi tudi kakšne vinske večere, povezovanje sadjarskih in ostalih kmetij, ki jih je pri nas na pretek itd.
Veliko dela je pred nami, ekipa »Povežimo Kamnico« pa je sposobna in pripravljena se spoprijeti z izzivi, ki nas čakajo. Imamo ideje in imamo zagnano ekipo, ki jih je sposobna realizirati.
Sam vem, da bom vedno delal v dobro kraja in krajanov ter iskal možnosti povezovanja med krajani, društvi, med vodstvom KS in občino. Krajevno skupnost je potrebno pričeti voditi kot uspešno podjetje z zmagovito ekipo – ekipo krajanov, katerim bo v ponos, da so del KS Kamnica.

Sorodni prispevki