Domov Novice Pridruži se projektu POVEŽIMO KAMNICO

Pridruži se projektu POVEŽIMO KAMNICO

od: Urednik

Spoštovani sokrajani in spoštovane sokrajanke, drage Kamničanke in dragi Kamničani, prebivalci in prebivalke Rošpoha, Mediča, Urbana, Vinarja, Elektrarniškega naselja, Griča, Lucijinega brega in centra.

Bil sem prepričan, da sem to zgodbo pred 4 leti pustil za sabo in da je več ne bom odpiral, ampak zarečenega kruha se največ poje, zato mi duša ter srce ne dasta miru, če tega ne bom storil.

Zadnja 4 leta sem stopil na stran in pustil drugim (kot svetnik KS Kamnica sem se oglašal zelo redko, le takrat, ko so res delali v škodo kraja), da vodijo KS Kamnica, saj so dobili mandat sveta KS, pa čeprav sem s svojo listo dobil daleč največ glasov, predsednik in podpredsednika pa najmanj od vseh izvoljenih. Svetniki so se takrat odločili izbrati drugo predsedniško ekipo. Kmalu so spoznali, da je ta odločitev bila napaka, želeli so spremembo, ampak, žal, prepozno. Zgodilo se je, da je Kamnica v teh 4 letih stagnirala in izgubljala. Kraj v teh 4 letih ni imel vodje, ni imel hrbtenice, ni imel nikogar, ki bi se upal postaviti nasproti vodilnim na MOM in se postaviti za naš kraj. Izgubili smo avtonomnost nad upravljanjem kulturnega doma (za katerega smo pred 7 leti zbirali podpise), izgubili smo veliko večino finančnega načrta, predvsem pa smo izgubili hrbtenico, kamniški kleni duh, upornost in vztrajnost.

PRIHAJA ČAS, KO MORAMO KAMNICI VSE TO POVRNITI! KRAJ IN KRAJANI SI TO ZASLUŽIMO!

Pred nami so jesenske lokalne volitve. Volitve, na katerih je treba ponovno pognati Kamnico in jo umestiti na vrh vseh lestvic krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Gre za velik in težek projekt, ki ga posameznik ne zmore sam, zato sem se po številnih pogovorih in razmisleku odločil, da ponudim svoje znanje, povezovalno moč in ljubezen do Kamnice. Želim, da se združimo, zberemo in sestavimo ekipo, ki bo Kamnico peljala v svetlejšo prihodnost. Iščemo posameznice in posameznike, ki bi bili pripravljeni svoj čas, svoje znanje in tudi ime ponuditi v dobro kraja. Ne iščemo le kandidatov in kandidatk, ki bi želeli kandidirati na volitvah, pač pa iščemo tudi ljudi, ki bodo pripravljeni po končanih volitvah sodelovati na prireditvah in dogodkih v kraju, dajati svoje ideje, posvečati kraju svoj prosti čas.

V prihodnjih 4 letih moramo in zmoremo:

  • urediti center kraja (stara krajevna skupnost, Vogrin, Paveršič, krožno križišče pri trgovini, okolica spomenika NOB);
  • zagotoviti večjo finančno vlaganje v ceste v Kamnici – kategorizirane in nekategorizirane;
  • zagotoviti prenovo igrišč pri Osnovni šoli Kamnica;
  • zagotoviti nadaljevanje izgradnje kanalizacije in vodovodnega omrežja;
  • v kraj vrniti življenje (veselice, komedije, lutkovne predstave, športne dogodke …);
  • delati na oživitvi turizma na osi konjeniški klub–Mariborski otok–Medič–Urban, s poudarkom na vinu in lokalno pridelani zdravi hrani;
  • v delovanje kraja vključiti prebivalce in prebivalke Kamnice ter njihove ideje.

SKUPAJ BOMO KAMNICO SPET SPREMENILI V NAJLEPŠO VAS!

Če se najdeš v opisu, te vabim, da se nam pridružiš.

Sorodni prispevki