Domov Novice MILAN KUSTER: DRAGA MOJA KAMNICA

MILAN KUSTER: DRAGA MOJA KAMNICA

od: Urednik

Draga moja Kamnica,

vidim te kot vas z bogato zgodovino in odlično lokacijo. Vas, v kateri sem obiskoval vrtec (še na stari lokaciji), kjer sem hodil v staro in kasneje v novo osnovno šolo. Vas. v kateri sem večino prostega časa prebil na igrišču in kasneje v telovadnici. Vas, ki sem jo zaradi spleta okoliščin zapustil in vas, v katero sem se zaradi spleta okoliščin vrnil.

Kot novi in stari Kamničan nosim Kamnico v srcu. Ni mi vseeno kako diha, kako se razvija in ni mi vseeno kakšna bo jutri. Ni mi vseeno zaradi ljudi, ki živimo tukaj, ni mi vseeno zaradi otrok, ki tukaj odraščajo in ni mi vseeno zaradi tistih, ki so se že ali pa se bomo tukaj postarali.

Zaradi tega in izključno zaradi tega od svoje vrnitve v Kamnico po svojih najboljših močeh pomagam pri vsakem projektu, ideji in aktivnostih, ki se mi zdijo koristne za kraj in prebivalce. Upam si trditi, da v zadnjih dveh letih ni bilo prireditve, dogodka ali kakšnega obdarovanja, da ne bi nekaj prispeval. Na žalost so moji prispevki materialni, ker mi vodenje podjetja v tem trenutku ne nudi dovolj prostega časa, da  bi aktivneje sodeloval tudi z idejami, aktivnostmi in, če hočete, tudi s kakšnim prostovoljnim delom, kot smo to počeli v času moje mladosti.

Ne bom pisal o tem kaj je v Kamnici narobe, kaj ne štima in kdo je za to kriv. Zanima me izključno to, kaj lahko jaz, Milan Kuster, prispevam k temu, da nam bo v prihodnje bolje.

In ker je svet danes organiziran na precej čuden način in ker neka beseda, ki ji pravimo demokracija določa pravila neke igre in ker neka ureditev, ki ji pravimo družbeni red, na nek čuden način definira medčloveške odnose in ker neka politika, ki ji pravimo oblast  definira vse kar smemo in kar ne smemo, smo avtomatsko v situaciji, da nas lahko politika zanima ali pa ne zanima – ampak je žal edino sredstvo, preko katerega se lahko izboljša infrastruktura, ki jo potrebujemo in preko katerega se lahko izboljša kvaliteta življenja v kraju, kjer živimo.

Čeprav nisem politik, sem se odločil podpreti skupino vaščanov, zbranih pod sloganom Povežimo Kamnico. Nekaj od njih poznam zelo dobro, nekaj od njih bolj slabo. So pa zavzeti, imajo dobre ideje, imajo pozitivno energijo in imajo eno zelo pomembno skupno točko – radi imajo Kamnico. Vsaj tako kot imam Kamnico rad sam. In zato želim, da uspejo pridobiti vaše zaupanje in da uspejo izpeljati program, ki so ga predstavili.

Nenazadnje pa naziv skupine Povežimo Kamnico pomeni, da se moramo Kamničani resnično bolj povezati, se več pogovarjati in družiti, pozabiti na stare zamere in narediti vse, da bo Kamnica jutri takšna, da bomo nanjo vsi ponosni.

Sorodni prispevki