Domov Novice JANKO HERIČKO: “KRAJANI, POJDITE NA VOLIŠČA!”

JANKO HERIČKO: “KRAJANI, POJDITE NA VOLIŠČA!”

PREDSTAVITEV KANDIDATA LISTE POVEŽIMO KAMNICO

od: Urednik

Sem Janko Heričko del ekipe POVEŽIMO KAMNICO ter kandidat na lokalnih volitvah za svet KS Kamnica. Moja življenjska pot je ves čas povezana s Kamnico – obiskoval sem osnovno šolo  nadaljeval šolanje in študij v Mariboru ter si ustvaril dom in družino. Sem ponosen oče sina Matije in hčere Valentine ter v zadnjem času neizmerno uživam v družbi vnukinj in vnuka. Ves čas mi je v močno oporo in pomoč pri mojih odločitvah soproga Anica za kar sem ji hvaležen.

Gradbeništvo je bila moja poklicna izbira in z veseljem sem opravljal delo v vlogi pomočnika pa kasneje kot vodja gradbišča na številnih objektih. Pridobljena operativna znanja in izkušnje so mi omogočila, da sem napredoval v vodjo projektov. Tako sem sodeloval pri projektih, ki  zaznamujejo mesto Maribor posebej pa sem ponosen na projekt, ki smo ga izvedli v Kamnici – Poslovno stanovanjski objekt.

Kasneje sem izkušnje in  življenjsko modrost nabiral kot vodja AOP oddelka, direktor Tržnic Maribor, vodja investicije pri izgradnji/dokončanju Doma pod Gorco. V zadnjem desetletju pa uspešno vodim družinsko podjetje.

Ves čas sem aktivno sodeloval v kraju (član sveta OŠ Kamnica),  pridružil sem se društvom, ki delujejo na področju Krajevne skupnosti Kamnice (TD Kamnica, ŠD Urban, KD Kolping,  Šahovsko društvo) trenutno pa opravljam funkcijo predsednika društva upokojencev Kamnica – Bresternica – Gaj. Bil sem tudi predsednik KS Kamnice in v tem obdobju smo izpeljali pomembne projekte kot so vrtec, Kulturni dom Kamnica, rekonstrukcija ceste Kamnica – Kungota, dovozna pot in parkirišča do OŠ Kamnica, podporni zid ter parkirišča ob pokopališču …… Pisala se je zgodba o uspehu, ki se je nadaljevala tudi pod vodstvom g. Simona Hauptmana.

Kamnico »nosim v srcu« in ker kot krajan opažam, da je v zadnjih letih trend razvoja kraja močno upadel, ni prave prodornosti, vključevanja uspešnih krajanov, izgubil se je ekipni duh, več ali manj je zamrlo družabno in kulturno življenje, sem se odločil, da se na lokalnih volitvah pridružim ekipi POVEŽIMO KAMNICO in s tem ponudim moje bogate izkušnje in delovno vnemo za dobro kraja. Vem, da skupaj znamo in zmoremo izpeljati prepotrebne projekte tudi s finančno pomočjo izven Mestne občine Maribor (evropska sredstva). Zagotovo bomo vložili maksimalne napore za izboljšanje stanje na področju cest  in kanalizacije, za razvoj infrastrukture ter zagotovitev osnovnih življenjskih pogojev. Želimo si povezati društva in s tem »prebuditi«  kulturno in družabno življenje v kraju – kar posledično pomeni »vrnitev« kulturnega doma Kamnici. Kulturni dom Kamnica je bil zgrajen ter delno sofinanciran z evropskimi sredstvi izključno za potrebe in dobrobit krajank in krajanov Kamnice.

Izjemno sem vesel in spoštujem odločitev evropskega poslanca g. Francija Bogoviča, da podpre mojo kandidaturo in tudi ekipo POVEŽIMO KAMNICO na lokalnih volitvah – iskrena hvala. Podporo si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Prav je, da o prihodnosti kraja odločite vi krajani, zato pojdite na volišče!

Sorodni prispevki